Muziek is mijn passie’

‘Muziek is mijn passie, ik geniet ervan en ik kom ermee tot rust’, aldus de artiest Aïven-D (Dévi Ajintoena). De artiest met Surinaams roots woont in Parijs (Frankrijk). Sinds hij op 24 december 2012 met muziek begon is hij tot heden nog steeds actief. Voordat Aïven-D aan zijn zangcarrière begon was hij danser. De artiest heeft deel uitgemaakt van twee dansgroepen. Hij was eerst lid van “The Movers” en later richtte hij samen met anderen de groep “Superstars” op. Met deze groepen danste de talentvolle artiest en zijn maatjes op haast alle muziekstijlen.


MUZIEK
Zijn muziekcarrière begon vrij ongepland tijdens een partijtje freestylen op een dagje stappen met vrienden. Hij ontdekte bij die gelegenheid zijn eigen muziektalent. Reggae muziek is zijn basis. Hoewel hij zich met andere muziekgenres kan uiten, gaat zijn liefde meer uit naar Reggae. Zijn eerste single genaamd ‘No Spang’ is een duet met de bekende collega-artiest Naphtaly. Het Bass-gedeelte in No Spang is gedaan in Nigeria door een vrouwelijk artiest genaamd Bass Lady. Aïvan-D bracht daarna nog enkele singles uit zoals: Fawaka Freestyle, Party in a town, Let’s jump up, Lobi den uma, en Tide wo chill. De zanger werkt samen met Cegan Records in Suriname en in Frankrijk doet hij zaken met Nappi Music. Voor wat betreft zijn promotie heeft de zanger een nauwe samenwerking met Dj Badjho.

Zijn album die binnenkort uitkomt bevat overwegend Reggae muziek. Dit album zal 12 nummers tellen. Ook andere artiesten onder wie Prince G, Hurrykan Black, Badjeman, Seesie M en Naphtaly leveren daarin een bijdrage. Er zullen ook videoclips worden uitgebracht op de nummer van het album. Hoewel die voor dit jaar op agenda staan, sluit hij niet uit dat hij ze pas volgend jaar uitbrengt. Het zal, aldus de zanger, ook afhangen van de steun van zijn fans. In de toekomst wil hij vaker met andere artiesten gaan werken.


“Alleen door samen te werken kunnen wij meer bereiken als Surinaamse artiesten,” aldus Aïven-D.
Aïven-D zingt vooral in Sranantongo, maar trakteert zijn fans ook vaak met Frans en Engels. Zijn boodschap luidt: “Voor eenieder die wat wil bereiken met muziek: neem alle tijd, heb geen haast, maak je muziek met veel geduld en oefen genoeg, want door te willen en te leren, krijg je veel mensen om je heen die je zullen ondersteunen”.


Facebook : Aïven Aïven-D
YouTube : Aïven-D
Instagram : @seesiepeaceandlove

(Louis Alfaisie @2022)