Bongo Immanuel is zover met zijn nieuwste album dat het elk moment kan worden gelanceerd. Met de titeltrack Walk with Love roept hij zijn medemens op om elke dag met liefde op pad te gaan en daarbij niet te vergeten om steeds een glimlach op te zetten. Met de videoclip neemt Bongo Immanuel de kijker mee op een van zijn talrijke avontuurlijke wandelingen door de Franse hoofdstad.

Bongo Immanuel oogt duidelijk volwassener dan toen hij in de jaren negentig, toen nog als jeugdige zanger onder de naam ‘Djoga’ furore maakte in de jongensband Dancehall Crew. Niet alleen fysiek veranderde hij met de jaren, ook zijn muziek werd volwassener. Dancehall en bubbling maakten plaats voor reggae, nu gaan zijn teksten meer over liefde en zinnige maatschappijboodschappen, in plaats van geweld en louter amusement. Hij moet er zelf om lachen wanneer hij terugblikt aan zijn jongensjaren op Kamta en Ephraimzegen in het zuiden van Paramaribo. Hij legde daar een mooie basis met zijn talenten, maar verdienen aan muziek gaat stukken makkelijker in een miljoenenstad. Voor wat dat betreft heeft hij het naar zijn zin in Parijs. Hoewel hij nog niet is waar hij wil zijn, heeft Bongo Immanuel sinds hij er is de ene na de andere deal weten te sluiten. Ook dit album is het product van zo een akkoord.

 ‘Voici mon album de musique!’ (Hier is mijn muziekalbum), aldus de artiest in een aankondiging van het album op zijn facebookpagina JLb Immanuel. Het album bevat 10 nummers waarvan sommigen eerder al goed scoorden bij het publiek. Een daarvan is Save the world, waarin hij geweld, te weinig kansen voor jongeren en onderdrukking veroordeeld. Hij roept de Schepper aan om de wereld te redden uit dit lijden.

Ook het lied Rude Boy, een duet met de Française Pearlsye Elijah, is goed aangeslagen. De bijbehorende danspasjes van het in Nederlands, Frans, Sranantongo en Aukaans gezongen nummer zorgden voor een hype en challenges op tiktok.

Maar nu presenteert de Suri-Franse artiest al deze nummers op één album: Walk with love.