Na zijn acteersucces als Gaan Nangaa in de film Uman naa fadon (2016) kruipt Féraldo Akonsie dit jaar opnieuw in de huid van het no-nonsense personage, Gaan Nangaa. Het grootste deel van de opnames is achter de rug en het filmproduct is al vergevorderd. Coming soon: Gaan Nangaa – A kondee de a yu ana!

Wanneer Gaan Nangaa zijn ruige leven als gangster in Paramaribo achter zich laat en terugkeert naar zijn dorp, hoopt hij op een rustig leventje met zijn gezin. Na de mysterieuze verdwijning van zijn zoon, belandt hij als hopeloze vader bij Oom Diedi, de wonderdokter van het dorp.  Gaan Nangaa is bereid elke prijs te betalen, als hij zijn zoon maar levend kan terugvinden. Oom Diedi zet alles op alles en de zoon komt terug. Dan stelt hij een zeer hoge prijs voor zijn werk. Gaan Nangaa moet de door kwaadwilligen gestolen ‘Sweli’ van het dorp vinden en terugbrengen. De ‘Sweli’ is het orakel waarop de magische krachten van Oom Diedie rusten. Zonder dit orakel is hij niet instaat het dorp vrij te houden van boze geesten en andere negatieve invloeden. Met de ‘Sweli’ in hun bezit zijn de boeven haast niet te stoppen.

Het wordt een moeilijke beslissing voor Gaan Nangaa, aangezien hij het in slaap gesuste monster in zich, wakker zal moeten schudden. Maar eenmaal terug in oorlogsjas weet Gaan Nangaa niet meer van ophouden. De fysieke en spirituele confrontaties leggen een enorme druk op de kleine dorpsgemeenschap.

Slaagt hij erin de ‘Sweli’ terug te kapen en het dorp te redden van de ondergang, of zal het bos hem opslokken nu zijn zoon aan de dans is ontsprongen? ‘Gaan Nangaa – A kondee de a yu ana!’ is geproduceerd door Feraldo Akonsie, en gesponsord door Ako-Wana Transport. De actiefilm, gebaseerd op een verhaal van Ronald Misiedjan, die zelf van Oom Diedi vervult. Alleen abonnees van het streamingplatofm Marronflix hebben toegang tot deze film.

(Louis Alfaisie @2022)