‘A blaka batra fu Blaka’ is na een goedbezochte première te Compagniekreek (Brokopondo) nu gereed voor Marowijne. De film vertelt in 102 minuten het verhaal van een jongeman die zich bedient van zwarte magie in zijn jacht op vrouwen, geld en roem. Dat gaat zolang door totdat hij een hoge prijs moet betalen. De comedy-actiedrama is dit weekeind te zien in Marowijne, eerst op vrijdag 27 januari in het Ronnie Brunswijk Stadion, daarna op zaterdag 28 januari in het Nucleus Centrum Marowijne. Vervolgens is Paramaribo aan de beurt met de eerste vertoning op zaterdag 8 februari te Sophia’s Lust.

DE FILM

Blaka (El Durando Misiedjan) heeft het als tuinman niet bepaald makkelijk. De jongeman heeft zijn intrek genomen in een verlaten woning in een volksbuurt. Ondanks alle tegenslagen houdt hij zijn rug recht en gaat hij elke dag braaf naar zijn werk. Wanneer hij op een dag zijn oog laat vallen op een veel oudere vrouw en haar ook nog benadert, maakt die haar duidelijk dat ze niet van dezelfde klasse zijn. Ze beledigt hem tot op het bot. Blaka raakt zodanig van streek dat hij die dag niet normaal kan werken. Het kost zijn werkgever veel moeite om hem te troosten. Hij gaat zelfs een stap verder, hij besluit Blaka een geheim middel te geven waarmee hij zoete wraak kan nemen.

De werkgever haalt een mysterieuze zwarte fles met inhoud tevoorschijn. Hij vertelt dat de bezitter van deze magische fles, in staat is vijanden in vrienden te veranderen. En in het geval van Blaka zou hij ook het hart van de vrouw, die hem heeft vernederd, voor zich kunnen winnen. Met de zwarte fles op zak bereikt Blaka zelfs meer dan dat. Het ontbreekt hem helemaal niet aan vrouwen en geld. Het is voor de eens zo eenvoudige tuinman een grote uitdaging om zich te beheersen met zoveel voorspoed op zijn pad. Maar juist wanneer hij denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt, keert het tij en komt Boontje om zijn loontje.

De film komt voort uit een samenwerking tussen Para’s Media en Ronald Misiedjan (tekstschrijver, regisseur, producer). Naast El Durando Misiedjan schitteren ook Vivianne Sallons, Ronald Misiedjan, Raoul Abisoina, Rachida van Aaron, Ornella Tobi, Danitsja Pinas en Purrie Banda als acteurs.

A blaka batra fu Blaka gaat niet online. Para’s Media vertoont deze film uitsluitend op verzoek voor groepen, organisaties en bedrijven. De organisatie stelt zich open voor het contact daartoe via haar facebookpagina ( Para’s Media ) en het telefoonnummer: 08561169.

(Louis Alfaisie @2023)