De Frans-Surinaamse artiest I Faya (Freddy Main) is de nieuwe vertegenwoordiger van Surinaamse Rastafari’s in de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS). Hij werd op zondag 1 mei 2022 tijdens een Rastafari Celebration in Paramaribo (Suriname) geïnstalleerd door NRCS-voorzitter Armand Zunder. De Surinaamse Rastafari’s van alle vier ‘Mansions’ in de lokale federatie hebben de voordacht van I Faya ondersteund.

‘Ik ben de Rastafarians dankbaar voor het vertrouwen dat zij in mij stellen. Deze functie neemt verantwoordelijkheden met zich mee, en ik heb mij bereid verklaard die op mij te nemen. Dit is een job die wij met zijn allen moeten doen, ik reken dus op alle broeders en zusters. One for one, all for one,’ aldus I Faya.

Hij vindt het belangrijk dat de federatie zich focust op plannen, die uitvoerbaar zijn. Op die manier zal de organisatie goed in staat zijn, om te zeggen wat zij gaat doen en doen wat zij zegt. Hij noemt het een grote uitdaging om de gestelde doelen te bereiken, maar gelooft dat die wel haalbaar zijn als alle positieve krachten worden samengebundeld.

RFS-voorzitter Kontino heeft de Rastafariërs gevraagd zich volop in te zetten, zodat de gestelde actiepunten worden uitgevoerd. De actiepunten varieerden van het uitvoeren van landbouwprojecten tot het ontwikkelen en stimuleren van ondernemerschap onder Rastafariërs, en van cultuurontwikkeling door middel van lezingen en workshops tot het decriminaliseren van hennep die door Rastafariërs wordt gebruikt voor spirituele doeleinden en vanwege haar medicinale kracht.

I Faya’s nummer Paradise stijgt sinds februari in populariteit: https://www.youtube.com/watch?v=sA0sL10JfW8. I Faya hoopt met dit lied een hit te scoren. Hij zingt Paradise samen met zijn moeder I Juba. He nummer stond in de tweede week van mei 2022 al nummer 6 in de hitparade van Radio Boskopu. Ook zijn andere nummers Srefidensi (https://www.youtube.com/watch?v=kO-n1LjU_r4) en Nine9 (https://www.youtube.com/watch?v=J8EA5LXJr2E) doen het heel goed op verschillende zenders.

Volg I Faya op:

Instagram: Ifaya3

Tiktok: Ifaya9

Twitter: https://twitter.com/ifaya3

FB: https://www.facebook.com/people/I-FAYA/100063154782848/ (Bron: Show Pro Entertainment – https://www.facebook.com/Show-Pro-Entertainment-104424472219573)