Majenka Shereen Dominie (Paramaribo, 3 februari 1996) is een Surinaamse actrice. Majenka kwam tot 2021 zeker zesmaal in actie in producties van film organisatie Para’s Media.
Ze debuteerde in 2016 als een ontspoorde tienermeisje in ‘Mooi kaala sonde olo’, een film vol humor en drama. De bijdrage van de toen 20-jarige Majenka was zo bijzonder dat de organisatie besloot haar op te nemen in het vaste acteurs team. Daarmee zag ze één van haar meisjes dromen steeds meer werkelijkheid worden.
Majenka heeft als kind en tiener vaker opgetreden in toneelstukken en sketches van de kerk. In 2015 begon zij te netwerken met mensen die actief waren in de toneel- en filmwereld. Ze hoopte zo informatie te verzamelen over acteren en hoe zelf een echte actrice te worden. Dat gebeurde in een periode waarin de kleine Surinaamse filmindustrie nieuwe impulsen kreeg. Haar zoektocht leidde haar naar de acteur, regisseur en filmproducent El Durando Misiedjan. Bovendien was Misiedjan directeur van de bekende film organisatie Para’s Media. Die ontmoeting in 2015 was voor Majenka het begin van een nieuw tijdperk. De organisatie bood haar in februari 2016 een rol aan in de film Mooi kaala sonde olo, en wel als tegenhanger van de ervaren acteur, artiest en cabaretier Clifton ‘Taya Uwii’ Djoe. De rol was een aaneenschakeling van drama, met een dieptepunt waarbij ze als zwangere tiener uit huis werd gezet door haar vriend Taya Uwii. De film werd geliefd en gehaat. Hoewel veel kijkers begrip konden opbrengen voor de ergernis van vriend Taya Uwii, ontving hij weinig sympathie omdat het meisje juist zwanger was op dat moment. Bovendien had hij zijn zinnen gezet op een andere schoonheid. Para’s Media haastte zich om een deel 2 uit te brengen zodat de moreel ethische aanslag op de vrouw werd hersteld. Ook in deel 2 speelde Majenka, nu als een verbitterde alleenstaande moeder, een mooie rol. Tijdens de breuk leerde ze uit haar fouten en heelden de wonden, terwijl haat plaats maakte voor vergiffenis. De inzet was een familie hereniging gebasseerd op een liefde waarvan het fundament eerder was gelegd.
Majenka leverde van 2016 tot 2021 een bijdrage in de films: Mooi kaala sonde olo (hoofdrol); Uman Naa Fadon (bijrol); Papa a be uman man (bijrol); Vakantie in wanhati; Saskia. Ook in de komische tv-serie Borney House over een luidruchtig gezin heeft Majenka een rol.
Naast acteren is zij ook actief als scriptschrijver, camera- en geluids vrouw. Het valt niet altijd te combineren, maar als een filmrol om de hoek loert, dan weet de student Agrarische Productie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, steeds genoeg tijd daarvoor vrij te maken.
Naast haar drukke werkschema sport de actrice wekelijks. Ze weet altijd ruimte te vinden om een taart te bakken. Een hobby waarvoor de liefde steeds meer groeit.

(Louis Alfaisie @2023)