PARAMARIBO – Met het typen van www.marronflix.com in google search en het drukken op de ‘enter’ knop door El Durando Misiedjan, is Surinames tweede filmstreamingdienst een feit. Voor de filmmaker, regisseur, acteur en vertaler van Para’s Media is een lang gekoesterde droom eindelijk werkelijkheid geworden. Woensdag is in club Zenaida de nieuwe film webapplicatie gelanceerd. 

From the maroon to the worldMarronflix komt vanuit de marrongemeenschap, maar het is voor iedereen. Het is een toegangspoort voor alle Surinaamse filmproducenten en entertainmentorganisaties naar de wijde wereld”, zegt een gelukkige Misiedjan. Met de website biedt hij een modern platform om met een druk op de knop Surinaamse films wereldwijd in de huiskamers te halen.

Para’s Media begon ooit eens met het vertalen van populaire Hollywood en Nollywood films naar het Ndyuka. Later is men ook eigen producties gaan maken. Op de site zijn er al ruim honderd van de vertaalde en eigen films geplaatst en de filmmaker verwacht dat er per maand minimaal twee nieuwe producties bijkomen.

Behalve films, series en documentaires bekijken, kan er ook actueel entertainmentnieuws op de site gelezen worden. Op Marronflix zijn er al ruim honderd films geplaatst, waarop er een abonnement van zeven US dollar per maand genomen kan worden. Het abonnement biedt toegang aan drie personen. Voor Surinamers geldt een kortingstarief van honderd SRD per maand.