Ondernemer Jeffery (El Durando Misiedjan) laat zijn echtgenote (Stacy Papi) onverwachts weten dat hij hun tienjarig huwelijk wenst te beindigen. Wat hij haar niet vertelt is dat hij een nieuwe toekomst ziet in Elviera (Natacha Karwafodi), een van zijn vrouwelijke medewerksters.Na wikken en wegen stemt de vrouw in met de echtscheiding, onder twee voorwaarden: 1. Jeffery moet gedurende een maand zijn normale leven thuis oppakken, zodat het hun dochter niets merkt van de aankomende scheiding; 2. Hij moet haar elke ochtend de trap af naar beneden tillen. Jeffery gaat de deal aan en houdt zich braaf aan zijn woord, al geniet hij buitenshuis nog volop van het gezelschap van Elviera.

Het fysiek contact als gevolg van het dagelijks optillen, doen Jeffery zijn ware gevoelens voor zijn vrouw herleven. Hij wordt zich met de dag bewuster van haar lichaam en bemerkt zelf een gestadig gewichtsverlies, volgens hem als gevolg van stress. Als hun pastor na een klacht van de vrouw van Jeffery adviseert om af te zien van de scheiding, blijft hij toch bij zijn eerder genomen besluit.  In werkelijkheid houdt de situatie hem wel bezig. Op een ochtend wanneer hij haar weer optilt merkt hij dat ze heel zwak is geworden en dat ze duidelijk meer op hem steunt. Ze gaat die dag niet naar het werk.

Op het werk aangekomen komt Jeffery tot inkeer. Hij beseft dat hij de afgelopen jaren te weinig aandacht heeft geschonken aan zijn huwelijk. Wanneer hij het besluit deelt met Elviera, schrikt die enorm van het onverwachte einde aan de affaire. Ze verspreekt zich en laat weten dat het haar meer om het geld dan om de liefde ging.

Dan komt het moment waarop Jeffery per telefoon een zeer slecht nieuws ontvangt dat alle kracht uit hem zuigt. Zijn vrouw is overleden, bezweken aan kanker, een aandoenining waarover zij nooit iets heeft verteld.

De weduwnaar troost zich in de wetenschap dat hun dochter geen slecht van hem heeft. Ze weet niet van de op handen zijnde scheiding. Integendeel, ze was getuige van het feit dat hij mama elke ochtend optilde en herkent alleen liefde daarin.

Mi wani booko aan toow is een Surinaamse romantische drama, dat in 2017 is uitgebracht door Para’s Media. El Durando Misiedjan was verantwoordelijk  voor zowel het script als de regie. De film duurt 102 minuten.

ACTEUR                                                        PERSONNAGE

El Durando Misiedjan                                     Jeffery

Stacy Papi                                                       Echtgenote van Jeffery

Eufracia Sampi                                                Kind

Natacha Karwafodi                                        Elviera

Para Kandea                                                   Vriend van Jeffery

Siphora Misiedjan                                           Lucretia

Aimard Moese                                                Marciano

Igoor Blijd                                                      pastor