Nelinio ‘Djonel’ Damenie, bekend als bassist, bandleider en sound engineer, blinkt ook uit als zanger. Hij debuteerde in 2020 met ‘Me kon’, samen gezongen met Prince G. Dit jaar dook hij wederom de studio in om nu uit te komen met ‘More than friends’. In dit nummer bezingt Djonel de liefde die verder gaat dan vriendschap. Hij beschrijft hoe moeilijk het is om in de friendzone te blijven, als de diepere gevoelens van liefde boven komen drijven.

Nu hij zich officieel heeft aangemeld als zanger, is het natuurlijk interessant om het spoor van zijn talent terug te volgen. Het blijkt dat Djonel reeds als kind een grote liefde had voor muziek. Hij groeide op als oudste in een gezin van acht kinderen in Zorg en Hoop (Paramaribo, Suriname). Met zijn vader, de populaire zanger Paulus Damenie (nu wijlen), mocht hij weleens mee naar diens repetities en optredens.

Djonel maakte al op zijn dertiende indruk op een schooljuf, die hem aanspoorde om zijn zangtalent verder te ontwikkelen. Niet lang daarna, verwerft hij dan ook een plek in het kerkkoor en mocht het ook nog begeleiden met basgitaar of drum.
Op zijn achttiende begon Djonel als sound engineer bij Pelé Sound, één van de bekendste sound teams in de ghetto. Daarnaast zong hij in verschillende bandjes als backgroundzanger, maar was vaak genoodzaakt in te vallen als bassist. Omdat zijn basspel ook in de smaak viel,werd hij steeds vaker opgesteld als (reserve) bassist bij optredens van onder meer: Karanza, Damaru en Millennium Boys. Uiteindelijk bemachtigde hij een vaste positie als bassist.

Na verloop van tijd startte Djonel zijn eigen band, genaamd “Megavibes”. Met zijn team heeft de muzikant veel top Surinaamse en internationale artiesten mogen begeleiden. De lijst van artiesten met wie hij heeft samengewerkt kenmerkt zich door klinkende namen uit Suriname, Nederland en Jamaica: Kenny B, Itavest, Benjamin Faya, Joan & Philla, SizzlaKalonji, Jah Cure, Anthony B. en Luciano.

 De studioprojecten van deze veelzijdige muziekkant zijn ook niet uitgebleven, te weten: Als bassist bij Kenny B’s eerste Nederlandse hit “Als je gaat” maar ook als arrangeur bij één van zijn laatste songs, namelijk “Go fii”. Daarnaast ook in de functie van bassist in Cyriel & the More Love Band, onder leiding van Cyriel Lamesie, de jongste broer van zijn vader.

Met zijn inmiddels populair geworden Megavibesband, is Djonel meermalen geweest voor optredens naar Frans-Guyana, onder meer als gast op het ‘Fête de la Musique’ en het ‘Cayenne Reggae Festival’. Megavibes was ook een graag geziene gast op het Nederlandse Kwaku Festival en het Reggae Lake Festival.
Na al die jaren zangers te hebben begeleid, heeft Djonel in 2020 besloten alle aandacht te geven aan zijn eigen zangtalent. ‘’Ik koester de basgitaar, maar ik kan mijn gevoelens beter kwijt met zingen”, aldus de veelzijdige artiest.

Hij werkt hard in de studio om tegen het einde van 2021 uit te komen met een volledig album.
De nummers worden uitgebracht door zijn eigen Djonel Music.