Wrenza Production pakt deze week uit met de film Verwarring. De Surinaamse actiedrama gaat op vrijdag 25 maart 2022 om 19:00 uur in première in TBL Cinemas. De vipkaarten voor de eerste vertoning waren al snel na de aanvang van de verkoop uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen de reguliere kaarten nog altijd betrekken bij de loketten van TBL Cinemas.  En wie de première heeft gemist, kan de film de komende periode nog gewoon zien in de bioscoop.

Verwarring is het verhaal rond de hoofdrol Stanley (Wrenza Hooten), een ondernemer die haast niets te klagen heeft. Hij heeft een bijna perfect huwelijk en zijn bedrijf draait goed. Toch hapert er iets. Hij heeft altijd van die geheimzinnige onderonsjes met een van zijn vrouwelijke medewerkers. Het bijzonder contact tussen Stanley en de uitdagende Nancy lokt veel roddels en jaloezie uit op de werkvloer. Dat Winston, de vriend van Nancy, ook in het bedrijf werkt, zorgt alleen maar voor extra spanningen. Wanneer de jaloerse medewerkster Ishaira op een dag besluit collega Nancy te beconcurreren en een poging waagt de baas te verleiden, loopt alles mis. Ze vangt bot en zint dus op wraak.                                      De roddels over Nancy en de baas liggen al snel op straat.  De verwarring wordt compleet wanneer Stanley’s vrouw, Keysha, erachter komt aan wie hij zijn tijd besteed, en Nancy’s vriend door de jaloerse Ishaira wordt geïnformeerd over Nancy’s handel en wandel.

Zijn lange dagen buitenshuis, de geheimzinnige telefoontjes en zijn voortdurend gespannen houding voeden argwaan bij Keysha. Terwijl iedereen aan het gissen is, onderschept Keysha een bedenkelijke WhatsApp gesprek. Ondertussen escaleert de situatie tussen Winston en Nancy als hij op een avond bij thuiskomst Stanley de woning ziet verlaten. De volgende ochtend wordt het levenloos lichaam van Nancy thuis aangetroffen. Iedereen is benieuwd naar de doodsoorzaak van de jonge vrouw. Winston is hierbij een van de eerste verdachten; helaas heeft de politie niet zo gauw bewijzen om hem vast te zetten. Niet alleen de politie, ook familie en vrienden zitten met tal van vragen: Is ze door Winston vermoord vanwege het nachtelijk bezoek van de directeur? Heeft Keysha haar uitgeschakeld, zodat ze Stanley nu alleen voor zichzelf heeft? Kan het dat Stanley het zelf heeft gedaan om zijn huwelijk veilig te stellen? Was het haar allemaal teveel geworden en heeft ze toen de hand aan zichzelf geslagen of had ze misschien ook andere vijanden?

De film is zodanig geregisseerd dat de kijker haast iedereen gaat te verdenken, met als gevolg een spannende verwarring. Daarmee doet de film de titel Verwarring eer aan.

(Louis Alfaisie @2022)