Wanneer de Covid-19 pandemie begin 2020 in Suriname toeslaat en het virus dagelijks dodelijke slachtoffers maakt, slaan zeven vrienden op de vlucht.

Ze willen zich onttrekken aan de landelijke ‘lock down’, een maatregel van de overheid waarmee burgers worden verplicht binnenshuis te blijven. Bang voor het Covid-19 virus en de isolatie, trekken zij zich terug in een oude verlaten kamp midden in het oerwoud.

Dit kamp kent echter een donker verleden. Diede (Quinton Black), wiens grootmoeder er jarenlang alleen woonde, weet precies wat in dit kamp wel en niet mag. Maar bij de introductie verzuimt hij zijn vrienden te vertellen over de duistere geheimen van hun toevluchtsoord.

Het is rond middernacht als een van de vrienden levenloos wordt aangetroffen langs de kreek. Nog voordat de anderen bekomen zijn van de schrik, wordt een andere door een onzichtbare hand met een ruk het water ingesleurd. De vrienden worden hier zo angstig van dat ze in verschillende richtingen op vluchten. Elke keer als ze elkaar terugvinden en nieuwe hoop bijeen hebben geschraapt om uit het bos te komen, staan ze opnieuw oog in oog met de dood. Het wordt een lange donkere nacht. Als zelfs de ochtend niet meer wil aanbreken, lijkt het slechts hopen op een wonder om dit griezelwoud te kunnen verlaten.

Deze 55 minuten durende thriller is verzegeld en alleen te zien op het streamingplatform Marronflix. Tusuuly is een 2020 horrorfilm van Para’s Media op een script van Quinton Black, en de regie in samenwerking met El Durando Misiedjan.

(Louis Alfaisie @2022)