De veelzijdige artiest Pikin Basi maakt zijn rentree na een afwezigheid van bijna 7 jaar. Hij markeert zijn terugkeer met enkele nieuwe nummers, waaronder een kasekonummer getiteld ‘Dede no abi gwenti’ en ‘Poolo waka’, waarvan ook een videoclip is uitgebracht. Het tweede is een soukous (loketo) samen gezongen met Kleine. Nu werkt hij aan een sensationeel nummer waarin hij aleke, kaseko en banamba bij elkaar brengt. ‘Deze keer ben ik er om te blijven. Het publiek van alles van mij verwachten, al gaat mijn voorkeur uit naar kaseko,’ aldus Pikin Basi, die werd geboren als Clyde Polime.

Sinds Pikin Basi in 2009 zijn eerste cd uitbracht en daarna een hit scoorde met ‘Gitali mindii’, kunnen kaseko-liefhebbers hem moeilijk vergeten. Het was voor fans dan ook onbegrijpelijk dat hij na 4 cd’s zolang is weggebleven. Hij ervaart de talrijke positieve reacties bij deze nieuwe episode in zijn carrière als een grote ondersteuning.

De zanger zegt dat hij naast de recente nummers nog meer in petto heeft. Zo belooft hij binnenkort ook een reggaelied op de markt te brengen. ‘Ik wil altijd mijn kaseko blijven zingen. Maar, als ik nummers heb die beter passen bij een ander genre, dan vind ik het goed om het publiek ook daarmee te verwennen.’

De artiest bezingt graag de liefde en volgt het voorbeeldige spoor van Lantje, zijn favoriete Surinaamse artiest. ‘Daarnaast kijk ik ook op de topartiest Prins Koloni. Internationaal gezien was Lucky Dube mijn favoriet. Ik hou van artiesten die heldere boodschappen uitbrengen en luisteraars niet alleen gezellig bezighouden, maar onderwijzen,’ zegt hij.

Pikin Basi bevindt zich het grootste deel van het jaar in het binnenland. Dat werkt vertragend op zijn promotie. Maar hij wil zich de komende tijd veel inzetten om met zijn muziek in contact te blijven met zijn publiek. Hij wordt bijstaan door I Man Paco Promotion.

(Louis Alfaisie @2023)