Ronald (Oom Diedi) Willem Misiedjan (Paramaribo, 20 oktober 1960) is een Surinaamse acteur, filmproducent en ondernemer. Misiedjan weet met zijn acteertalent verschillende personages aan te nemen. Als directeur/eigenaar van Baja Films heeft hij een samenwerking met zoon El DurandoMisiedjan, directeur/eigenaar van Para’s Media.

Misiedjan groeide op in het dorp Mora Kondre (Marowijne) in een periode waar de bioscoop nog luxe was in Suriname, zeker voor een districtskind. Dat weerhield de 14-jarige Misiedjan, toen beter bekend als Baja, niet om de eerste stappen te maken als ‘filmmaker’. Hij ontwierp in 1974 een primitieve projector, door gebruik te maken van een kartonnen doos, een zaklamp en een reeks tekeningen. Met een gat in de doos zorgde hij voor vergrootte beelden op een wit doek. Zijn initiatief krijgt hiermee zoveel bijval dat dorpelingen bereid waren te betalen voor het entertainment.

Toch zou het eerst tot 2012 duren voordat hij zelf op het witte doek verscheen. Zijn jeugddroom om filmproducent te worden, kreegt gestalte met de oprichting van Baja Films. Sindsdien werkt hij als acteur en producent nauw samen met Para’s Media.

Misiedjan debuteerde als lid van een criminele bende in Lost in Huslte van de in Benin geboren filmproducent Didier Chabi.  Vanaf toen kreeg hij steeds vaker filmrollen toegeschoven. De veelzijdige Misiedjan is in verschillende hoedanigheden betrokken bij een reeks films:

Baala Djino & Sonzz (producent, figurant); Willy Willy Gaang Baby (producent, figurant); Djakata (producent, figurant); Taximan 1 (producent, acteur); Taximan 2 (producent, acteur); SosoLobi (producent, acteur); Uman Naa Fadon (producent, acteur); Vakantie In Wanhati (producent, acteur); Mambee kaba a mi baka (producent, acteur); From Nothing To Something (acteur). Ook in de komische tv-serie Borney House heeft hij een hoofdrol, en wel als vader van een luidruchtig gezin.

Misiedjan dankt zijn bijnaam Oom Diedi aan zijn nadrukkelijke rol in de film Djakata, waarin hij zich ontpopt als een wonderdokter en helderziende. Het succes van de personage zet zich zelfs voort in andere films. Dan is Oom Diedi niet altijd meer de spirituele man met grimas, maar het sterk afwisselend figuur (ernst, hebzucht, sarcasme en zieligheid) sleept de naam wel overal met zich mee. De drukke man houdt zijn filmleven volledig gescheiden van zijn werk als aannemer in de bouwsector en van zijn priveleven. Misiedjan is gezegend met 10 kinderen: Zipora Misiedjan, Durando Misiedjan, Dimutcha Linga, Safiera Swedo, Altagracia Akoimie, Chayenne Misiedjan, Valentino Misiedjan, Ronaldo Misiedjan, Euphrasia Misiedjan en Romanuel Nelom.