Yellow Gang heeft met ‘Only one’ haar eerste Engelstalig nummer gelanceerd. Kort daarna heeft de muziekgroep de gelijknamige videoclip uitgebracht op haar youtube kanaal Yellow Gang Music. Voorzanger Yellow zegt dat hij en zijn team groot dromen: ‘We dromen groot. Veel Surinaamse artiesten doen het goed, ze hebben zelfs in Nederland, Belgie en Frankrijk hun draai gevonden. Wij doen hard ons best en we hebben geloof in ons zelf. Wat mij betreft, ik hoop eens te kunnen optreden op een podium in Miami. Ik wil geschiedenis schrijven met mijn muziek.’

Yellow zingt het nummer samen met Blac Mya, Dieney en Cia. De overweging om een Engelstalig lied op te nemen staat in verband met zijn droom om later internationaal te gaan. De andere nummers zijn opgenomen in Saamaka en Ndyuka.

‘Engels zingen blijft een grote uitdaging. Het was ook niet bepaald makkelijk in de studio. We hebben extra ons best moeten doen. Met dit nummer willen we ook mensen buiten Suriname bereiken,’ aldus Yellow. De groep open staat voor opbouwende kritiek. Eerlijkheid gebiedt Yellow dat hij naast de talrijke positieve reacties ook negatief commentaar zal krijgen. De goede dingen zullen beter gedaan worden, de minder goede dingen zullen verbeterd worden.

Zijn muziekcarrière begon op zijn 15de met het nummer ‘Chille’, nadat hij van zijn moeder geen toestemming kreeg op te gaan boksen en voetballen. Ook toen hij met zingen begon vond zijn moeder dat maar niks. Maar, toen hij eenmaal begon en hij hier en daar werd gevraagd voor optredens, kreeg hij haar wel achter zich. Tegenwoordig is zij een van Yellow’s grootste fans.

De bescheiden voorzanger deelt het succes met de andere leden van Yellow Gang. Als waardering voor zijn bijdrage in het team vernoemden de oprichters No Face, Gadaffi en Serga de vroegere Kingston Foundation naar hem. Hij is zijn muziekvrienden dankbaar dat zij hem stimuleren om te blijven zingen. Yellow kijkt op naar de Surinaamse artiesten King Koyeba en Psycho. Zijn favoriete buitenlandse artiesten zijn onder meer: Lill Wayne, Davido, Diamond.

De jonge artiest heeft een boodschap voor andere jongeren: ‘Heb je een droom, laat die dan niet los. Ga erachteraan, werk hard en geeft niet op. Wie doorzet bereikt altijd het doel. Het gaat misschien niet zo snel als je het graag wil, maar je groeit elke dag en je komt zo dichter bij jouw doel.’

De opkomende ster zegt dat er mensen zijn die erom lachen wanneer hij zegt dat hij geschiedenis wil schrijven door een plek te verwerven op de Amerikaanse muziekmarkt. Ze vinden het te hoog gegrepen. ‘Maar, ik blijf focussen. Ik blijf in mezelf geloven. Er zijn genoeg mensen die onderaan de ladder zijn begonnen, en vandaag de dag aan top zijn,’ aldus de Yellow vol overtuiging.

Alle nummers van de groep zijn te beluisteren op het kanaal van Yellow Gang Music (https://www.youtube.com/@yellowgangmusic3103)

(Louis Alfaisie @2023)