PARAMARIBO, 1 juni 2024 – “Met ‘Seeka Moeyee’ geven we een wenk aan elke man om romantisch te zijn naar zijn vrouw, haar te onderhouden en genoeg quality-time met haar door te brengen. Respecteer en verwen haar, verras haar met cadeautjes, neem haar mee uiteten,” aldus voorzanger Rayello (‘Yellow’) van de muziekgroep Yellow Gang. Het nieuwe nummer werd op 31 mei 2024 samen met een videoclip uitgebracht. ‘Seeka Moeyee’ wordt gezongen door Yellow en co-zanger Siano alias ‘Cia’. Het lied ontstond spontaan toen de twee tijdens een werkpauze aan het jammen waren op een willekeurige beat die werd afgespeeld. Het was Cia die de eerste woorden bedacht, waarna Yellow zich aansloot. Ze waren zo ingenomen met het verloop van het lied dat ze besloten ermee naar de studio te gaan. Ze hebben bijna vijf uur besteed aan de opname.

“We hebben dit lied in de eerste plaats gezongen om mannen aan te moedigen. Maar de boodschap geldt natuurlijk ook voor vrouwen. Dames moeten hun man ook verwennen. Kook op tijd en maak lekkernijtjes voor hem klaar, geef hem een massage wanneer hij vermoeid van het werk thuiskomt. Het is dus wederzijds,” vult Yellow aan.

Yellow en Cia geloven dat het nummer aansluit bij de realiteit van de dag en daarom in de smaak zal vallen, zowel bij vrouwelijke als mannelijke fans.

‘Seeka Moeyee’ is opgenomen in Nev Studio, terwijl de videoclip werd geproduceerd door Ink-Graphics. Het nummer is, net als de andere nummers van de groep, geüpload op het sociale-mediakanaal van Yellow Gang Music.

(Louis Alfaisie @2024)